poniedziałek, 10 czerwca 2013
Na słodki początek. Naleśnikowy tort, czyli bomba zdrowia
Przepsi na 4 porcje:
- Szklanka mąki razowej pszennej
- 2 jajka
- Pół szklanki mleka 1.5%
- Pół szklanki wody gazowanej
- Łyżka cukru pudru
Małe placuszki pieczemy na patelni przetartej oliwą z oliwek, możemy dodać do nich naturalne kakao.
Przekładamy małem orzechowym (ja wybieram masło firmy Felix- posiada w składzie ponad 90% orzechów, nie jest dodatkowo słodzone, ani solone) oraz kwaśną konfiturą z czarnej porzeczki. Na ułożony tort wylewamy jogurt naturalny i posypujemy całość ulubionymi sezonowymi owocamiii
Smaczeego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wszystko wygląda bardzo apetycznie...
OdpowiedzUsuńŚlinka mi leci na te placuszki, mniam!
OdpowiedzUsuń