poniedziałek, 10 czerwca 2013

Na słodki początek. Naleśnikowy tort, czyli bomba zdrowia







Przepsi na 4 porcje:

- Szklanka mąki razowej pszennej
- 2 jajka
- Pół szklanki mleka 1.5%
- Pół szklanki wody gazowanej
- Łyżka cukru pudru

Małe placuszki pieczemy na patelni przetartej oliwą z oliwek, możemy dodać do nich naturalne kakao.
Przekładamy małem orzechowym (ja wybieram masło firmy Felix- posiada w składzie ponad 90% orzechów, nie jest dodatkowo słodzone, ani solone) oraz kwaśną konfiturą z czarnej porzeczki.  Na ułożony tort wylewamy jogurt naturalny i posypujemy całość ulubionymi sezonowymi owocamiii

Smaczeego :)

2 komentarze:

  1. Wszystko wygląda bardzo apetycznie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ślinka mi leci na te placuszki, mniam!

    OdpowiedzUsuń