Placuszki z cukinii to fantastyczna alternatywa dla tych ziemniaczanych. Lekko słodki smak cukinii sprawia, że możemy podać ja na tysiące sposobów :) Warto spróbować :)
Do placuszków potrzebujemy :
2 male cukinie
1 jajko
4 łyżki mąki razowej
sól, pieprz
Cukienie ścieramy na grubych oczkach i odsączamy lekko z wody. Dodajemy resztę składników. Masa powinna przypominać gęstością tą na placki ziemniaczane, jeżeli będzie zbyt rzadka dodajemy więcej mąki.
Pierś w sreberkach.
Pierś rozbijamy na więsze płaty. Do środka wkładamy szpinak liściasty, ser wędzony i zawijamy. Całą zwiniętą pierś pakujemy w folię aluminiową na kształt "cukierka". Pamiętajmy, aby była ona szczelnie zamknięta :) Wrzucamy do wrzątku i gotujemy około 15 minut. Po wyjęciu kroimy w plastry.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz