sobota, 5 października 2013

Na jesienne popołudnie. Banany w orkiszowym cieście z miodem, bazylią i domowymi powidłami.

Banany obieramy ze skórki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe :

-0,5 szklanki mąki orkiszowej
-1 jajko
-łyżka oliwy
-0,5 szklanki mleka 

Składniki dokładnie mieszamy.

Banany zatapiamy w cieście i przekładamy pojedynczo na rozgrzaną na patelni oliwe. smażymy do uzyskania pieknego złotego koloru. 
Gotowe banany polewamy miodem, domowymi powidłami i posypujemy listkami swieżej bazylii.
Mój przepis na powidła polecam każdemu- smaczny i prosty :) 
http://www.pinch-of-passion.blogspot.com/2013/09/powida-sliwkowe-i-czekosliwka.html







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz