czwartek, 15 sierpnia 2013

Makaron z krewetkami


    Krewetki to jedne z najpopularniejszych owoców morza. Są fantastycznym źródłem białka, witamin z grupy B, selenu, magnezu i fosforu. Ze względu na bardzo niską zawartość tłuszczu są idealnym dopełnieniem jadłospisu dla osób będących na diecie. Samo zdrowie :)

Przepis:

Krewetki dokładnie myjemy i podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką. Do całości dodajemy sok z połowy limonki, kilka gałązek świeżego tymianku i suszone pomidory.





    Przed połączeniem z ugotowanym al dente makaronem, do krewetek dodajemy dwie łyżki jogurtu greckiego lub śmietany ( To wersja, dla tych nieliczących siż z kaloriami :) Dekorujemy kilkoma gałązkami świeżego tymianku.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz