czwartek, 1 sierpnia 2013

Wiejsko-miejskie kotleciki i kolba kukurydzy

Chude mięsko + warzywa to najlepsze połącznie na dietetyczny, ale też energetyczny obiad. Sztuka to omijać sosy i tłuszczyk z patelni, dlatego na dziś mój ulubiony duet. Przygotowanie takiego dania, nie zajmie Wam więcej niz 15 minut. Samo zdrowie :D







Wiejsko- miejskie kotleciki:

0,5 kg mięska z szynki
średnia cebula
3 łyżki słonecznika
3 łyżki otrębów owsianych
pęczek pietruszki
sól, pieprz, ostra papryka

Wszystkie składniki mieszamy razem, formujemy małe kulki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.

Kukurydza:

Do garnka z wodą dodajemy 0,5 szklanki mleka i łyżkę cukru. Kiedy woda będzie wrząca wrzucamy do niej kukurydzę i gotujemy 15 minut. Po wyjęciu solimy i dodajemy odrobine masła :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz